Nyomtatás  

Alkalmazkodjon a változáshoz

Egyre gyorsuló világunkban talán nincs is fontosabb tulajdonság annál, hogy képesek legyünk sikeresen reagálni a változásokra. Néha a válasz a változásra könnyedén jön. Máskor, különösen, ha mi, vagy a cégünk eredményesek vagyunk, ellenállunk a változásnak, arra fókuszálunk, hogy mit veszíthetünk, ahelyett, hogy mit nyerhetünk. Mindegy, hogy mit érzünk az előttünk álló változásról, fontos, hogy pozitívan és hatékonyan alkalmazkodjunk. Adunk Önnek pár tippet hogyan fogadja a változást:

 

      Türelem
Ha változtatnunk kell, legszívesebben olyan gyorsan túl lennénk rajta, ahogy csak lehetséges. Egy változ(tat)ás ciklusa gyakran több időt igényel az üzleti életben, mint előzetesen gondolnánk. A változtatást kommunikálni kell, integrálni a meglevő szerkezetbe és időt kell adni az összes velünk kapcsolatban álló területnek.

 

   Kalandvágy
Kezeljük a változtatást kihívásként. Vessük bele magunkat a tervezésbe és a felkészülésbe, vonjunk be másokat a folyamatba, mutassunk be új karrier-lehetőségeket, amelyek a változtatás eredményei lehetnek. Vegyük elő a bátor énünket.

 

       Konstruktív elégedetlenség
Ahelyett hogy ragaszkodnánk a status quo-hoz, kérdezzük meg magunktól: „Hogyan lehetek jobb? Hogyan lehet a szervezet jobb?” Ahelyett hogy az elégedetlenségünket rombolóan mutatjuk ki, aláaknázva ezzel az erőfeszítéseinket az új helyzet eléréséért, keressünk olyan módszereket, utakat, hogy a változási folyamat még hatékonyabb legyen.

 

       Tegyünk valami újat minden nap
Ha egyszer kint vagyunk a komfortzónánkból, hajlamosak vagyunk egy új komfort zónát húzni magunk köré. Minden nap tegyen valami újat hogy közelebb kerüljön a céljaihoz.

 

       Kérj visszajelzést
Más embereknek a szervezetünkben is vannak meglátásai, hogyan tudunk jobban válaszolni a változásra. Kérjük mások ötleteit, javaslatait és visszajelzéseit arról, hogy milyen jól haladunk a tervezett változásokkal. A változások idején hidakra van szükség és nem falakra. Most nyitottnak kell lenni és nem védekezőnek.

 

Vissza

 
 

Dale Carnegie Magyarország
1025 Budapest, Szépvölgyi út 52.
Mobil: +36 20 317 7006
mail: gyorgy.nagy@dalecarnegie.hu
 
 
 
 
 

Kövessen minket

 
© 2018 Dale Carnegie & Associates, Inc.. Minden jog fenntartva.
Weboldal design és fejlesztés Americaneagle.com